31 oktober 2011

BF


Idag åker Julia på konfirmationsläger och Filip är hos en kompis!
Tidigare undrade vi vad Filip hade för planer inför lovet och han svarade:
 -Jag skulle vilja åka till min kompis i Stockholm. Frågande tittade jag på honom för vad mig veterligen så har han ingen kompis där.
 -Det är han som jag brukar spela med! Jaha...

Hänger inte med i dagens moderna sätt att knyta kontakter! Det visade sig att när han har spelat PS3 online, så har han kommit i kontakt med denna kille. Hur som helst så pratade jag med hans mor, innan hade jag kikat i Facebook (mycket bra när sånt här dyker upp), och de såg ju helt normala ut:)
Killens mamma är lärare (måste vara bra) och hon frågade: -Vill han ha middag när han kommer? Tycker han om lax? Hon kunde inte träffat mer rätt i prick!


Vi får väl se om de har tröttnat på varandra redan idag eller om vi ska hämta honom imorgon!

Jag vaknade tidigt i morse och kände mig helt speedad, måste vara tidsomställningen! Igår höll jag på med Fototriss på kvällen med Julia som modell och jag velade verkligen fram och tillbaka hur jag skulle göra min triss. Jag ville gärna ha en blandning , samtidigt som jag kunde tänka mig att bara ha på Julia, men tänkte att det kanske blev för tråkigt...gu' vad velig jag är (typiskt en våg)!!! Men nu är det försent!


30 oktober 2011

"Manligt"


 Kanske inte så manligt med svans (bak), men den sitter på en manlig kropp!


 Biltvätt tycker jag är manligt eller i alla fall en vanlig manlig syssla!


 Det är svårt att låta bli att tänka på slips när jag tänker manligt! Julia fick agera modell för att visa ett klassiska manligt smycke! Julia har tidigare fått vara modell när jag hade en lite tokig idé, det kan du se HÄR!

Det blev en mix av gamla och en ny bild, efter mycket om och men! Denna gång kan man vinna presentkort från COOLSTUFF och vill du se mer manligt så kolla in HÄR!



Här några bonusbilder på Julia! 

VILA?



Söndag vilodag, har det någonsin existerat?!

Idag ska vi sätta i innerbågarna så vi kan få igång värmen i huset! Tror det finns ett glas jag måste byta ut... Jag ska lägga in räkningar så jag slipper påminnelser. Det viktigaste av allt är att få till tre bra bilder till Fototriss, det är tävling på gång! Det var säkert något annat också som min man har kommit på, typiskt honom, typiskt manligt?

Jag har druckit kaffe idag, smakade riktigt gott!

29 oktober 2011

Ljus i mörkret!

Det är inte mycket som lyser upp, här ute på landet! Det finns ingen gatubelysning (har funnits) och vi har köpt lyktor utan stolpar, för  många år sedan, som fortfarande snällt ligger kvar i sina förpackningar och väntar på att få lysa upp! De finns lampor ovanför dörrarna och extra mysigt är det när någon är hemma och lyser upp i mörkret!

Imorgon är det dags för Fototriss igen och temat är "Manligt"!! Vad ska jag fota då, min man eller??




Tick-tack!


Då var det dags igen! Idag ska vi ställa tillbaka utemöblerna!
Det betyder att vi får en extra timme imorgon:) tjoho!
Det blir ljusare på morgnarna och blir mörkare på kvällarna!
Bara en liten påminnelse för dig som har glömt!

Bilden är från en uteplats i Bodrum och dem möblerna står nog där året om, eller inte! Var det bara en stol från början? Någon förbipasserande kanske behövde extra stolar och plockade med sig...

Idag en dag på jobbet igen och ikväll ska jag se "Så mycket bättre", ett favoritprogram från förra säsongen så jag hoppas det blir lika bra nu!


27 oktober 2011

Skånns!!


Igår var jag iväg och tjänade lite pengar igen...jobbade mellan 8-18. Det gick bra, även om jag inte kände mig som superwoman, och tror det kommer att gå bättre idag! Idag jobbar jag tills jag blir klar!

Trodde nå'n hade köpt bröd men nå'n var inte hemma och brödet vi hade var gammalt, så det var bara att sätta igång och baka scones kl halv 7! Själv åt jag kokt ägg och avocado...och en bit scones:) Kaffe är jag inte sugen på än!

Det regnar idag! Hoppas jag kan låna Julias gummistövlar! Vilken tur att vi har ungefär samma storlek på fötterna:) Ha en bra torsdag!



25 oktober 2011

Har varit kreativ!




Har tänkt att jag ska skapa mer i höst! Det är inte alltid lätt att komma igång när det finns så mycket annat som ska göras...men ibland struntar jag i det!

Du kanske minns min lilla "Gissaviktentävling" och att det var Beate som vann! Jag hade inget pris klart och tänkte först, vad ska jag köpa?? Jag ville ju att det skulle vara speciellt uttänkt till vinnaren, en vinnare som verkar tycka om lite udda saker. Jag kom på att jag skulle tillverka något istället!

Min första tanke var att måla av zucchinin men hade turen att se att B har samma favorit som jag, Garfield, så jag ändrade mig! När jag var runt 20 samlade jag på mig några muggar, mjukisdjur och porslinsfigurer. Tycker fortfarande det är en cool liten figur och vi har filmerna med honom!
Jag tog en av Iittala-påsarna som jag hade hemma och köpte Fimo-lera! Det var Julia som gjorde den lilla tändsticksasken och jag gjorde bara lite finputs på den! Hon var inblandad när idéerna tog form!

Ja, du Beate det hade du inte väntat dig! kassen kan du alltid ha till....jaaa...nå'nting:) och zucchinin är...en liten symbol!

Nu står färgburkarna kvar där jag lämnade dem och leran likaså...väntar på mig!
Ursäkta bildkvalitén på den översta! Det såg inte så oskarpt ut innan...



"I köket"




Dags för FOTOTRISS! Tänkte hoppa över eftersom jag inte hann med i söndags=startdagen, men jag hade bilder klara så varför inte! Temat är "I köket" och det här är från ett kök i en stuga i Kloten, inte konstigt alls att hitta ett löv i diskbaljan!

Fler köksliga bidrag finner du HÄR!

24 oktober 2011

"Valfritt"


Fredag, söndag och onsdag är det fotoutmaningar som jag brukar vara med i!
Nu var jag inte hemma i fredags och igår var jag hemma men hade ingen ork alls! Jag börjar med fredagens fotoutmaning och temat är "Valfritt"- en bild jag tycker om.
Mitt val blev den här som togs i början av oktober utanför mitt hus. En kotte har landat på ett lövträd två meter upp! OBS den är inte arrangerad, kan det vara en ekorre som lagt den där! Jag gillar den! I bakgrunden kan du se en trädkoja, som blev övergiven för flera år sedan!

Fler bidrag,, klicka på bilden nedan!



Här är jag!


God morgon! Igår var det inte en god morgon för jag blev sjuk (sätt ordet mag före) och fick hög feber och sov mest hela dagen! Vi var i Kloten för att fira svärfar som fyllde 75! Han fyllde i fredags och vi var några tappra som var uppe till halv 2 ((jag bland annat)!
Lördagen blev en tidig kväll för några av hans syskon kom och firade honom mitt på dagen och vi kvällsfirare var lite trötta...sen blev jag sjuk på natten. Det enda postiva med att bli sjuk där var att jag inte behövde städa ur stugan!
Känner mig piggare idag och har tillräckligt med krafter för att hälsa på i era bloggar! Vi ses igen!

20 oktober 2011

Inget för spindelrädda!


Dags att borsta tänderna! Spindlarna har börjat flytta in!

Inget att göra?


Är det inte det ena så är det det andra!
Maskiner, maskiner, vad ska man med dem till? Nu krånglar diskmaskinen! I söndags rann det ut vatten på golvet! Silen är helt söndertrasad och har säkert varit det en tid så rören är nog full med skit (=matrester)!! Vi har inte hunnit med att kolla upp om det finns reservdelar och R testade en gång till igår kväll...

...det rann ut vatten så idag ska jag diska en full (!) diskmaskin för hand!!

Medan jag sitter här vid TV:n, kommer det massa konstigt ljud från den! Det kvittrar, hackar och låter, bilden flimrar som om den snart skulle ge sig... Äntligen kanske vi kan köpa en ny TV!!!

Tvättmaskinen är ganska ny, tur det, med tanke på tvätten som ligger i tvättkorgen!

20


Den 20 maj åkte vi till Turkiet.
Den 20 maj åkte pappa till himlen...

Ett halvår har gått och jag undrar vart dagarna har tagit vägen?
Bilden med hål i trottoaren är från Bodrum! Det gällde att se upp (eller ner) när man gick där!
Bilden får mig att tänka på hur det har varit. Jag har nästan ramlat ner i det mörka hålet, men inte helt, för en lucka har hållit mig kvar! Ett halvår har gått och det har funnits ljusa stunder också, och ljusare blir det, även om årstiden blir mörkare. För första gången på länge kan jag tycka att sommaren har varit lång och fin, med många grill-och utekvällar! Jag tycker inte om den mörka årstiden men jag ska försöka tänka glada tankar och påminna mig om att det snart blir ljusare igen...

Det är väl dags att planera en ny resa så man har något att se fram emot!
Men först en fråga, vill ni se resten av bilderna från Bodrum?

18 oktober 2011

Hjälp!


Nu blir jag riktigt orolig...
Har irrat runt och letat efter en tändsticksask men inte någon av de här! Jag tömde en på den sista stickan för att lägga i en annan sak (till dig Beate) och nu hittar jag inte asken!!!

Har sparat en artikel som är högst aktuell idag: Bästa skydden mot alzheimer.
1) RÖK INTE - "Rökning är farligt, man får en försämrad hjärt- och kärlfunktion." Jag röker inte!


2) DRICK MÅTTLIGT - "Den har en lätt skyddande effekt om man håller sig till ett glas vin om dagen. För stor konsumtion har totalt motsatt effekt". Dricker vin men ska ändra så det blir mer skyddande:)!

3) HÅLL HJÄRNAN AKTIV - "Ta kvällskurs, utbilda dig, dansa, läs, påta i trädgården eller lös sudoku. Stärker hjärnans kapacitet. Mental stimulans kan öka aktiviteten i de delar i hjärnan som är viktiga för minnesfunktioner." Jag läser ibland, dansar galet ibland, påtar i trädgården ibland och löser sudoku ibland! Har börjat med Wordfeud!!


4) RÖR PÅ DIG - "Fysisk aktivitet är oerhört viktigt för hjärnan. Generellt bättre att ha ett aktivt liv än ett passivt." Jag försöker verkligen, två veckor i sträck har jag sprungit vid två tillfällen och jag går till och från jobbet från bilen (ca 30 min totalt)!

5) MÅ BRA PSYKISKT - "Depression kan vara ett tidigt tecken på risk för senare demensutveckling. Depression kan också vara ett tecken på redan utvecklad demens." Senaste halvåret har varit en deppig tid...

6) KOLLA BLODTRYCKET - Högt blodtryck medför klart ökad risk. Ytterst viktigt att redan i 30-40 årsåldern se till att kolla sitt blodtryck och blodfetter." Blodtrycket var lite högt senast jag tog det för några år sedan men kunde bero på att jag var lite nervös. Kanske ska kolla igen...


7) TÄNK PÅ KOSTEN - "Fibrer, fisk och vitaminer vet vi är nyttigare än mycket fett och kolhydrater. De som äter fet fisk som makrill, lax och sik har bättre utgångsläge än de som äter den där oxfilén med bearnaisesås och pommes frites." Vi äter lite fisk men jag skulle kunna köpa makrillburkar och se till att jag får i mig det åtminstone! Grilla kött är ju så gott!


Hälften av alla alzheimerfall hos äldre personer orsakas av livsstilsfaktorer som vi själva kan påverka, enligt en ny amerikansk (!) studie. Här är riskfaktorerna:

LÅG UTBILDNING
RÖKNING
LÅG FYSISK AKTIVITET
DEPRESSION
HÖGT BLODTRYCK
DIABETES
ÖVERVIKT

Källa: Expressen

Skulle jag behöva vara orolig? Ja, för det finns i släkten, och även om det inte är bevisat att det skulle vara ärftligt så blir jag lite fundersam...
Jag visste var jag hade den här artikel i alla fall:)
Nu ska jag gå på crossen, Julia får leta efter asken när hon kommer hem och BP får vänta på vinsten ett tag till!


17 oktober 2011

Vackert!


Tycker du det är mörkt, fryser du eller är hungrig?!
Det här har jag inte visat för det var när vi var utan........ja, du vet! Vi hade besök av ett par vänner och vi bjöd helt enkelt med dem ut i skogen! Det blev köttfärsspett med potatis, sås och sallad. Till efterrätt frukt med vitchoklad i folie, med kesella vanilj till!
 Julia stod för efterrätten och allt serverades på papptallrikar (och vinet gick att dricka ur plastmuggar)!
Man behöver inte alltid krångla till det:)!

16 oktober 2011

Nytt!


Så där ja, hela familjen är klippt! Det är tur att de fortfarande vill bli friserade av mig för då får jag gå till en "riktig" frisör och köpa dyra schampon och inpackningar:)
Jag hade en rosa topp på mig igår men inte såå hysteriskt rosa läppstift!

Imorgon börjar en ny vecka med nya utmaningar. Hoppas du får en bra start på veckan!




"Monokrom"




Det var ett tag sen jag var med i FOTOTRISS, har saknat det!
Förra veckan tänkte jag för länge och var upptagen med annat, så det blev inget, helst vill jag få ut bidraget första dagen. Veckans tema "monokrom", ett ord jag måste slå upp... Enfärgat... Kan tyckas enkelt men kan också vara svårt! Jag valde att fota mina Marimekkoskålar, en är naturligt sepiabrun och en är helt klar. Båda skålarna tillsammans fick bli svart/vit (nyanser i grått)!

Massa andra bidrag finner du HÄR!

15 oktober 2011

Räkna pinnar!


Varför går det inte att sova när man får sova!? Vaknade en och en halv timme innan klockan skulle ringa!! Jag har väl sovit färdigt helt enkelt!
Arbete väntar idag men inte förrän klockan 11. Först ska jag åka till pappas grav med blommor, han skulle ha fyllt år idag...
Syster Anna vill bjuda på fika så jag får väl öka takten lite så jag inte missar det! Hon påminde om att man ska ha rosa på sig idag, jag får väl damma av min gamla rosa-kampanjen-topp:)

Det lönar sig att skriva en påminnelse om lägga till sig som följare på min blogg...och jag har missat två! Två nya följare som inte syns på bild och därför hamnat längst bak på listan! Det var därför jag inte fick siffran att stämma i mitt huvud! Välkomna Julia och Sara till min blogg:)

14 oktober 2011

"Ljus/light"


Ljus hy på den manliga dockan och ljus hy på den kvinnliga!
Fler bidrag på temat "ljus/light" finner du... 


Lysande!


Det gick inte så bra att fota månen när jag skulle hämta tidningen...men däremot gick det att fånga ljuset på ett av grannarnas hus! Månen lyser verkligen upp vägen ner till postlådan, och igår kväll när jag hämtade J från stan, lyste den in i bilen från sidan som en ficklampa!

Idag är det fredag igen och bilden får mig att tänka på samma sak som mackan fick mig att tänka på igår:)
Frisören väntar på mig idag, Frisyren tynger ner mig och skulle verkligen behöva något upplyftande...toppa lite kanske...

Måste skrapa rutorna idag, hejsvejs!

13 oktober 2011

Mackan!


Dagens! Rostad hönökaka, rödbetssallad, köttbullar och färsk gurka!
Det påminner mig om nå'nting...

Kul och mindre kul!


Kul igår! Fick med min bild i tidningen! 
Senast jag provade att skicka in var i våras!
Nu står det 3-3 mellan dottern och mig! 
Hon ska inte skicka in fler bilder, säger hon, 
för hon tycker inte om när det uppmärksammas i skolan!


Mindre kul igår! Mina nya stövlar som jag köpte förra veckan för 800 kr (ord.pris 1300 kr) och premiärturen blev igår! Vad är då det dåliga?? Jo, när jag kom innanför personalingången så kom det ljud från stövlarna, gnissel, gnäll, gnissel, gnäll... Det fortsatte inne i köket, lagret och butiken. En timme gick jag med dem inne och ljudet kvarstod! Jag gick till farbror skomakare och han sa: 
-Det är en vinterstövel och har en gummisula, som är ovanligt, men det blir ju bra grepp! Han tror inte att ljudet försvinner! Okej, jag behöver ju inte gå med dem inomhus men ibland vill jag ha det på vintern! Det enda bra med dem är väl att jag undviker att gå in i andra butiker och sparar pengar på så vis! 
Nää, jag ska ta och ringa till skoaffären och fråga om det var därför de var rea på dem! Det konstiga är att när jag går hemma på våra golv så låter det inte och Julia sa: 
-Det är väl för att våra golv är så skitiga!!
Om jag nöter lite extra på dem så kanske det blir bättre? Slippapper!!

Vad menade jag i nattens inlägg? ...tur det igen!:) ???


12 oktober 2011

Pang!


Välkommen Ingrid Andrea till min blogg!

Du kanske undrar varför jag är uppe så här sent...
Jag är ledig i morgon! Jag har tittat på en actionfilm med "Brusan" och efter det bläddrade jag mellan kanalerna och hamnade på "Pang i bygget"...det är en del av min humor!

Idag har jag varit pigg igen, konstigt, eller en konst, det brukar gå över efter en dag! Mycket vila brukar hjälpa! Så du min vän tänk på att inte stressa, sov mycket, drick vin och var glad så håller du dig frisk!
Jag hör min man snarka, tror jag stannar kvar här i soffan ett tag...

I morse blev jag lite irriterad för det gick inte att gör något inlägg...tur det igen!:) Vi ses igen i morgon! Godnatt!


11 oktober 2011

Bråttom!


Hej! Jag skojade lite, kom inte tillbaka igår för jag kände mig trött och olustig och nu på morgonen har jag lite feber...
Tänkte att det går att jobba ändå för det gäller bara fem timmar! Men nu ringde de från jobbet och jag måste iväg tidigare för det blev en VAB-dag för butikschefen!!
Alvedon here I come!

09 oktober 2011

Nu är det slut på veckan!


Helgen i bild. Tolka den som du vill så ses vi i morgon!:)

08 oktober 2011

Slipat!


Hej, jag är hemma nu! Jag väntar på min kära väninna Marina och vi ska sitta och prata ikapp årets händelser, jag tror vi träffades vid nyår senast!!! Hemska tanke!
Hon var sugen på att måla och jag frågade helt spontant igår: -På söndag kanske?
Eftersom mannen och dottern sover i ute i skogen inatt, brrr, så tänkte jag att det skulle vara trevligt om hon kom redan idag!
Imorgon får vi se hur vi känner, det kanske inte blir något målat, inte ute i alla fall med tanke på hur kallt det var idag...kände jag när jag gick från jobbet! Javisst en del har jobbat och andra har legat och dragit sig halva dagen!


Få se om hon märker att jag har slipat bordsskivan. Slipade det när jag var utan internet:) Bordsskivan var så ful och en dag fick jag ett ryck och jag satte igång i vardagsrummet! Jag slipade och dammsög, slipade, dammsög...och oljade in. Blev riktigt nöjd med resultatet och nu syns ljuslyktan mycket bättre! Bordet har vi som soffbord och är egentligen matbord (kaffebord) för det ska vara ett "benkryss" under, blir lite högre då.

Nej,men om jag skulle ta och korka upp vinet och börja med maten! Kvällens rätt: heta räkor!!
Ha det så trevligt ikväll så ses vi imorgon!


Välkommen...


...sol och välkommen Marit! Vad roligt att ni som följer mig, och ni som vill följa mig lägger till er på listan, och du som läser min blogg och inte lagt till dig, välkommen att göra det! Jag ligger långt efter min syrra med antalet följare, så hjälp mig!!!:)

JAAAAAAAA! Vilken underbar dag!

07 oktober 2011

Vinnare är....



Grattis!
Zucchinin vägde 4,3 kg! Det lönade sig alltså att gissa en gång till:) 
Nu måste jag hitta på något konstnärligt konstigt pris som passar...

"Vatten"


Det var inget bra väder för fotografering idag så jag valde en "gammal" bild, måste ju vara med första dagen! En vindstilla dag, spegelblankt vatten och stolen är havsblå;)
Fler vattenbidrag hittar du HÄR


Tvätt eller shopping?!


En helt vanlig fredag och ny börjar ett nytt år tills siffran ändras igen...För vad är ålder egentligen, en siffra på ett papper! Inombords kommer jag alltid vara som en frisk fläkt med barnasinnet kvar och utsidan är ju också som den alltid varit...eller inte...
Celluliter, åderbråck, värk lite här och där, och när jag ser mig i spegeln så hänger jag inte riktigt med! När jag precis har börjat vänja mig vi en nykomling (en rynka eller så)  då kommer det nya och bekämpning med olika produkter får en att leva på hoppet ett tag till, men visst ser det väl ut som att huden blivit slätare??!!
På morgonen är jag lika glad varje gång jag INTE har legat på sidan så att örngottet på kudden har lämnat avtryck och ett sovveck har bildats, ett veck som jag har jobbat med ett antal timmar under natten och med det följer naturligtvis ett antal timmar under dagtid, då det ska försvinna, och huden blir slät igen!

Jaja, sluta oja mig! Idag skulle jag behöva tvätta bilen, den måste ju också vårdas för att undvika för tidig återvinningstid! Jag väljer istället att gå och prova stövlar! Fick ett bidrag av svärföräldrarna och jag jämför med alla rabatter som postorderfirmorna erbjuder så blir det här förmodligen ett bättre erbjudande och dessutom så kan jag prova innan:)

Ha nu en riktigt fantastisk fredag så ses vi ikväll! Jag kan ju berätta i smyg att det finns en person som gissat zucchinivikten, på pricken rätt, så det lönar sig att gissa flera gånger! GISSA IGEN, det gör inget om det blir fler vinnare!